Vers-van-de-pers Ot

geboortefotografie oudewaterMaaike benadert mij na aanleiding van de foto’s die ik bij Marjolijn gemaakt heb. Ze wil dolgraag foto’s hebben van het moment dat de kinderen de baby elkaar voor het eerst ontmoeten. De bevalling van Puck was erg medisch met veel personeel op de kamer omdat Puck in een stuitligging lag, dus kiezen zij ervoor om een vers-van-de-pers fotoshoot te boeken bij mij en met zo min mogelijk mensen de bevalling te doen. Maaike gaat in hetzelfde ziekenhuis bevallen als ik werk, daardoor is er geen back-up fotograaf nodig. We houden contact en zoals bij vele vrouwen gaat ook bij Maaike de uitgerekende datum voorbij zonder dat er iets gebeurd. Omdat ik zeer binnenkort geopereerd word is het even spannend of de baby zich op tijd aandient. Gelukkig krijg ik snel een operatiedatum en dan blijkt dat die nog een aantal weken later is, zodat wij zeker weten dat ik de fotoshoot kan doen.

De laatste weken heeft Maaike veel last van refluxklachten en nierstuwing. Ze laat zich strippen in de hoop dat de bevalling begint. Helaas gebeurt er die 24uur erna niets. Totdat ik donderdagochtend op mijn werk door Jeroen gebeld word. Ze zijn net in het Diakonessenhuis aangekomen en Maaike vangt in bad de weeën op. Jeroen verwacht zelf dat de baby vanmiddag geboren wordt en hij zal mij op de hoogte houden. Ik geef aan dat ik aan het werk ben, dus in de buurt en wens ze succes. Daarna stuurt Jeroen mij nog een smsje “ of ik wel mijn camera heb meegenomen?” Ja natuurlijk!!!

Twee uur later krijg ik al een berichtje dat Ot geboren is. Dat is snel gegaan zeg. We spreken af dat ik met een half uur naar boven kom. Op de kraamsuite blijkt uit niets dat Maaike net is bevallen. De kamer is al helemaal schoon en het bad is alweer leeg. Ot ligt heerlijk bij Maaike en is druk opzoek naar de borst. Het grote wachten is op zus Puck. Puck komt stralend binnen en wil uiteraard meteen kijken naar haar broertje. Puck het ziekenhuis nogal spannend vindt door mijn eerdere opnames ivm met mijn nieren maar in de veilige armen van papa & bij opa & oma is het goed. Nadat ik de eerste kennismaking heb vastgelegd ga ik in overleg weer terug om te werken. Na mijn werk kom ik weer terug om de ontmoeting met de grotere zus vastleggen.

Om half 5 ben ik weer terug en de familie zit al in de hal op mij te wachten. Grote zus vindt haar broertje prachtig en wil hem graag vasthouden. Puck vindt inmiddels het ziekenhuis niet fijn meer wegens eerdere ervaringen en al die mensen op de kamer maakt het niet beter voor haar. Van een afstand bekijkt ze alles. Nadat iedereen is vertrokken om te eten en Ot bij Maaike nog wat mag drinken, is het tijd voor mij om naar huis te gaan.

 

Jeroen, Maaike, Grote zus en Puck heel veel geluk met jullie zoon en broertje Ot!

geboortefotografie oudewater geboortefotografie oudewater geboortefotografie oudewater

geboortefotografie oudewater geboortefotografie oudewater

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren