Geboortefotografie in Papendrecht

geboortefotografie oudewater

Marjolijn ken ik uit de wereld van de draagdoeken. Haar dochter Faye is een paar weken jonger dan mijn dochter. Marjolijn informeerde al vroeg in haar zwangerschap of ik ervoor open stond haar bevalling te fotograferen. In verband met mijn baan kon ik haar geen 100% garantie geven erbij te kunnen zijn, zo verwees ik haar naar een andere geboortefotograaf. Helaas liep de zwangerschap van Marjolijn anders dan verwacht, het was er niet meer van gekomen de geboortefotograaf te benaderen. Toen ik aan haar aan het einde van haar zwangerschap sprak besloot Marjolijn toch aan haar vriend Randy te vragen wat hij ervan zou vinden als er een geboortefotograaf bij de bevalling aanwezig zou zijn. Randy vond het een mooi idee en Marjolijn vroeg aan mij of ik toch niet haar bevalling wilde fotograferen. Door het verloop van de zwangerschap vond ze een vertrouwd persoon belangrijk. Ik vond het mooi dit voor hun te kunnen doen! Nu Marjolijn & Randy de beslissing genomen hadden de bevalling te laten fotograferen vond ze het idee dat ik de bevalling mogelijk zou missen toch lastig en besloten we een back-up fotograaf te regelen zodat ze zeker zou zijn van foto’s van haar bevalling.
Faye is geboren na een inleiding met 37weken en 6 dagen. Marjolijn dacht stiekem dat deze baby daardoor ook wel wat eerder zou komen en een juli baby zou zijn. De dagen verstreken, juli was voorbij, de uitgerekende datum passeerde, tot ik op vrijdag ochtend 12 augustus een berichtje kreeg of ik plannen had vandaag? Het bleek dat de vliezen gebroken waren, het rommelt wat, maar er is nog genoeg tijd om te douchen. Ze appt ook dat er helaas meconium in het vruchtwater zit (de baby heeft in het vruchtwater gepoept, wat een teken kan zijn dat de baby stress of ongemak ervaart), maar dat de verloskundige er nu is om alles te bespreken omdat meconium in het vruchtwater in principe een medische indicatie is. Ze wil namelijk graag thuis in bad bevallen, ze ziet een ziekenhuis bevalling niet zitten na haar vorige ervaring. Maar ze vindt het belangrijk dat Randy daar ook een goed gevoel bij heeft. De kans dat de baby na de geboorte last krijgt van het meconium is 0,5%. Samen besluiten ze thuis te blijven, deze baby gaat thuis in bad geboren worden.
De uren verstrijken en Marjolijn appt mij regelmatig dat de weeën prima te doen zijn en zelfs wel wat sterker en pijnlijker mogen worden. Als ik ’s avonds zit te eten appt Marjolijn mij weer dat de verloskundige er opnieuw is en de weeën nu iets sterker worden. Vanaf nu zal de verloskundige aangeven wanneer ik mag komen! Ik geef aan dat ik best al wil gaan rijden, maar omdat het onduidelijk is of ze misschien toch nog even naar het ziekenhuis gaan voor een controle (CTG) geeft Marjolijn aan dat ik echt nog even mag wachten.
Om half 8 app ik hoever het is en wat ze hebben besloten. Randy appt terug ( goed teken dat Marjolijn niet meer aan appen toekomt! ) dat de verloskundige mij zo een berichtje stuurt. Hierin staat dat ze nu net begonnen is en de weeën om de 4 minuten komen. Ik app terug dat ik in de auto spring. Ik vind het prettig om er alvast te zijn. Ik stap om half 9 hun huis binnen en dan val ik stil. Randy geeft aan dat het opeens zo snel ging dat de baby al geboren is. Neee! Dit vind ik zo jammer! Ik had de geboorte zo graag vastgelegd! Marjolijn, verloskundige en doula kunnen alleen maar sorry zeggen. Gelukkig heeft de doula foto’s kunnen maken en daardoor zijn er gelukkig foto’s van deze super snelle geboorte op de baarkruk! Het bad is niet uit de auto geweest, het ging zo snel dat ze niet aan het opzetten van het bad toekwamen

Ik begin met meteen met fotograferen maar moet even omschakelen, dit is niet wat we afgesproken hadden 😉 Marjolijn zit nog beduusd op de baarkruk met haar zoon Manu op haar borst, die al druk de borst aan het verkennen is. Ze is zo snel gegaan dat laatste uur! De kraamzorg wordt gebeld, want ook daar was geen tijd meer voor.
Marjolijn wilde graag een halve lotus bevalling (de navelstreng is dan nog niet doorgeknipt wanneer de placenta geboren wordt). Ik maak daar prachtige foto’s van en daarna wordt deze afgeklemd met een navelveter en mag Randy de navelstreng doorknippen. Zowel Marjolijn als Manu doen het super. Samen spreken we af dat ik de volgende ochtend terug kom om de eerste ontmoeting van Faye met haar kleine broertje vast te leggen. Die ontmoeting de volgende dag was zo’n liefdevolle kennismaking. Ondanks de aanwezigheid van kraamzorg en mij heeft ze alleen maar aandacht voor Manu. Hij wordt overladen met knuffels, kusjes en cadeautjes, ze straalt van oor tot oor.
Nadat ik de foto’s gemaakt, ga ik snel weer zodat ze met elkaar kunnen genieten van Manu.

Marjolijn, Randy, Faye en Manu heel erg veel geluk met elkaar!

geboortefotografie oudewater

geboortefotografie oudewater

geboortefotografie oudewater

geboortefotografie oudewater

geboortefotografie oudewater

geboortefotografie oudewater

geboortefotografie oudewater

geboortefotografie oudewater

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren